Over Wendy

Al op zeer jonge leeftijd ben ik begonnen met paardrijden, toen nog in zowel springen als de dressuur. Vanaf mijn 9e ben ik daarnaast begonnen met trickriding, wat ik 12 jaar gedaan heb. Samen met trickriding team The Future Guys heb ik in die jaren vele shows gegeven in binnen- en buitenland.

Tussen mijn 14e en 19e ben ik drie keer mee geweest naar de AQHA Youth World Cup. In alle drie de seizoenen heb ik het hoogste aantal punten bij elkaar gereden voor het Nederlandse team en ben ik Wereldkampioen Western Riding geworden.

Op mijn 19e ben ik naar de Verenigde Staten gegaan om daar eerst te werken voor Craig Johnson en later voor Steve en Carol Metcalf. Daarvoor werkte ik voor mijn zus, Rieky Young, en haar man. Bij terugkomst uit de VS heb ik een tijd in Italiƫ gewerkt voor Adreano Meacci en uiteindelijk ben ik teruggekomen naar Nederland met een flinke dosis ervaring.

In mijn jeugd ben ik in alle onderdelen van de westernsport actief geweest, maar tegenwoordig richt ik me voornamelijk op de onderdelen Reining, Cutting en Working Cowhorse. In deze klassen heb ik ook meerdere titels op mijn naam staan. Op meerdere paarden heb ik een ROM verdient en NRHA money bij elkaar gereden. Ik heb meerdere Nederlandse Kampioenschappen in Reining en Working Cowhorse op mijn naam geschreven en heb op het Europees Kampioenschap van de NRHA de 3e plaats bemachtigd. Ook ben ik in 2005 met het Nederlandse team uitgezonden naar het Europees Kampioenschap Reining van de FEI, waar we de 4e plaats behaalden.
Escharen

Ondertussen run ik al enkele jaren mijn eigen trainingsstal in het Brabantse Escharen, waar ik paarden train, zadelmak en wedstrijdklaar maak. Verder begeleid ik ruiters, geef lessen en verzorg diverse clinics. Daarnaast heb ik een twee dekhengsten en een aantal leuke verkoopspaarden, die u ook kunt vinden op deze website.

Hartelijk dank voor het bezoeken van mijn website en kom snel weer eens langs om de laatste nieuwtjes te lezen!

Kijk op uw gemak even rond voor nieuws, diensten en nog veel meer.